Köp- och leveransvillkor

Minimiorder

Minimiorder är 50 kr inklusive moms.
 

Priser

Moms ingår i priset med f.n. 25% och 6 % på böcker
 

Betalningsalternativ

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. metervaror, böcker, tidningar och mönster.

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

- Payson

Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.
 

- Förskottsbetalning till svenskt konto
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro eller plusgiro. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga.
Tänk på vi måste ha din betalning inom 4 bankdagar för garantera att du får dina varor  (Räkna med upp till 3 dagar extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

Beställningar till Norge, Finland, Åland, Danmark

Vi skickar beställningar till angivna länder med Posten Rek eller DHL Beroende på land. Fraktavgiften visas i kassan vid beställning.
Betalning görs med kort via Payson.

Var noga med att välja rätt land för att få rätt moms på din beställning. (Land väljer du i rutan vid fraktkostnaden i kassan).

 

Leveranstid 

Beställningar som kommit in och är betalda före kl. 10.00 tisdag - fredag skickas oftast samma dag. Under högsäsong kan det ta längre tid.

Vi skickar inga beställningar på måndagar då butiken är stängd 

Paketen är framme dagen efter vi skickat i de flesta delar av mellan och södra Sverige. 

Det tar några dagar extra till Norrland och vissa orter som inte har utkörning varje dag.
 

Leveranssätt

Vi skickar alla beställningar med DHL till ett paketombud när dig. Det kommer ett mail när vi skickat paketet och ett sms när paketet finns att hämta hos ditt ombud

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Byte av ombud

Vi skickar ditt paket till det ombud som DHL automatiskt föreslår.

Vill du hämta ditt paket hos ett annat ombud så skriver du  namn och adress på det nya ombudet i meddelanderutan i kassan.

 

Frakt

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter en frakttabell och detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas direkt i kassan. 
Minsta frakt är 59 kr

Vid ordervärde överstigande 700 kr innan frakt inom Sverige bjuder vi på hela fraktkostnaden.

 

Reklamation och returrätt

Vid en ev. reklamation kontakta oss på telefon 018-240725 och uppge order ID/faktura nr och orsak till reklamation.
Detta måste göras innan du returnerar varan.

 

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor Gäller ej måttbeställda varor, mönster, böcker och tidningar 
utan att ange någon anledning. Gäller ej företag.
Meddelande om detta ska lämnas till oss så snart som möjligt och varan skall skickas tillbaka inom 14 dagar från det att varan mottagits. 
För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick inom 14 dagar, i originalförpackning.
Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.
Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se

 

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! OBS! Om du inte kontrollerar ditt paket direkt vid ditt utlämningsställe så kan du ej göra en skadeanmälan och då gäller inte vår försäkring vilket gör att vi inte ersätter en skadad eller stulen produkt. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (brev + paket 14 dagar), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Alla erbjudanden gäller enligt angivna datum eller så länge lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger eller storlekar.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna och innehållet i webbutiken utan att innan informera om uppdateringarna, dock gäller det pris som kunden har erhållit vid ordertillfället.

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen